12-04-06

Waarom het hier zo stil is

Het begon met een bezoekje aan de plaatselijke supermarkt. De promotie van de dag was dressing, in glazen flesjes, uitgestald op een goed zichtbare plaats. Behalve voor mij want ik liep tegen het opvallende promotierekje waardoor ik nu weet dat je dressingflesjes ook als dominostenen kunt gebruiken. En dat glas breekt.

 

Op een andere mooie dag reed ik naar huis. Het was niet moeilijk meer, gewoon kwestie van de juiste afrit nemen. De gps ging dus uit want niets zo hinderlijk als iemand die zegt dat je naar rechts moet draaien waarop je zucht jaja ik weet het en die het dan voor de duidelijkheid nog eens herhaalt, alsof je niets gezegd hebt. Uit dus met dat ding.

Maar toen stond ik plots in een dorp waar ik helemaal niet moest zijn omdat de wagen voor mij daar moest zijn.

 

En alhoewel ik constant in eigen dorp rondloop met een blik van ik weet ook de weg niet, stopt er gisteren toch iemand naast mij om de weg te vragen. In een smalle straat, met een sliert auto’s achter haar. Pure stress. Op dat moment wordt er van mij verwacht dat ik ervoor zorg dat al die auto’s zo snel mogelijk weer kunnen vertrekken en dat de eerste wagen bovendien op de juiste bestemming raakt. Ja, en dan loopt het fout natuurlijk. Rechtdoor, links maar niet helemaal naar links, op het einde naar rechts, terug naar rechts en nog eens naar rechts en dan… Ondertussen zie ik de wanhoop groeien. Ik probeer het goed te maken. Maar je kunt  ook hier omdraaien, ah nee het is hier eenrichtingsverkeer. Maar ’t is in ieder geval in die richting en ik wijs naar de sliert auto’s achter haar en loop door. In de richting waar ze mij niet kan volgen uiteraard.

 

U begrijpt, ik denk tegenwoordig eerst lang en diep na alvorens nog iets te doen.

10:09 Gepost door jonna | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

;-) en kaart lezen gaat ook al niet vlotjes zeker :D

Gepost door: lord cms | 12-04-06

Maar... Dressingsflesjes als dominostenen, verkeerd rijden, mensen tot wanhoop drijven, het komt allemaal voor in de beste families. Niets om beschaamd over
te zijn. Maar nu snap ik nog altijd niet waarom het hier zo lang zo stil bleef.

Gepost door: Piet Fluwijn | 12-04-06

Haha! Je bent me er eentje :-).

Gepost door: anneliesje | 12-04-06

Nadenken is vaak niet de beste oplossing. Láng nadenken zowiezo niet!

Gepost door: AnamCara | 12-04-06

help... ik zit vast Ik heb jouw voorbeeld gevolgd en dressingflesjes proberen te gebruiken als dominostenen, maar... waar kun je zien hoeveel ogen erop staan ?

Gepost door: señor Sonido | 13-04-06

In de kijker Proficiat Jonna! Je blog staat vandaag in de kijker op de homepagina van de Skynet Blogs.

Hartelijk gefeliciteerd vanwege het hele Skynet Blogs team :-)

Gepost door: Skynet | 10-05-06

De commentaren zijn gesloten.